Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konec světa - Nový začátek

Před pár měsíci jsme se dostali do roku 5777, který je počítán ode dne stvoření světa. Židovský kalendář dává všechny významné datumy do přesné časové roviny za pomoci kombinace slunečního a lunárního kalendáře. 

Tím pádem jsou židovské datumy naprosto přesné. Chci tím říci, že když jsme oslavili rok 5777, bylo to přesně po 5777 letech ode dne, kdy byl stvořen první člověk - Adam. Když Eva utrhla jablko ze zakázáného stromu poznání, byli jsme vyhnáni ze zahrady Eden a dostali jsme od Boha tresty, které máme dodnes. Je to například krátký život, dlouhé těhotenství, těžký porod, těžká práce pro výdělek a jídlo apod. Svět byl stvořen na 7 tisíc let. Ale tisíc let je u Boha jako 1 den. Z toho si můžeme všimnout symboliky sedmého dne odpočinku, tedy Šabatu.

V judaismu je prvním dnem týdne neděle a sedmým sobota od slova "sabat". Sedmé tisíciletí bude pro nás odměnou ještě větší, než dnešní Šabat, který je pro nás největším duchovním požitkem a odpoutáním se od dnešního přetechnizovaného světa. Jíme jen ta nejlepší jídla, celý den se zabýváme Tórou (Starý zákon) a modlitbami. Šabaty jsou pro nás nyní jako ochutnávka příštího světa a proto se sedmé tisíciletí nazývá "věčný den Šabat". Podle Kabaly má být po příchodu Mašiach minimálně 200 let, kdy budeme žít v takovém světě jako před prvním hříchem. Z toho plyne, že právě nyní se nacházíme v době, kdy má přijít vykoupení. Šabat totiž také vždy začíná chvilku před západem slunce a ne až se setměním. Teď je časově "pátek odpoledne". Mašiach už klepe na dveře a zbývá opravdu velice krátká chvíle do vykoupení.

 

Po příchodu Mašiach bude přítomnost Boha zcela zjevena, nebudou žádné nemoci, problémy, války, hlad, nenávist, závist a budeme se zabývat jen učením Tóry a jejími skrytými částmi, které jsou nyní známy jen pro nejspravedlivější. Bůh nám otevře oči a zaktivuje celý mozek, protože nyní používáme pouhá 2% z celkové kapacity! To nám umožní cítit, vidět a konat nyní neuvěřitelné věci. Kabala nám do detailů vysvětluje, jak je svět tvořen, jaké má stupně a sféry a jak se do takových míst dostat.

 

Ale jediná cesta je, dělat to, co po nás Bůh chce. Je to jako kdyby malé děti přesně věděly, co po nich jejich rodiče chtějí. Jako kdyby rozuměly a nebo se se alespoň snažily pochopit dospělé uvažování a výsledky svých činů. To, že něco je nebezpečné, nezdravé nebo špatné. My se teď snažíme jako ty děti, snažíme se pochopit Boha a dělat to, co po nás chce. On je náš Otec, který nás stvořil a nechce, aby nám bylo špatně a proto nám dal pravidla, podle kterých chce, abychom se řídili - dal nám Tóru. Dal nám tím návod na svět, protože i jako nejnovější moderní přístroje potřebují návod k použití, tak i tento svět ho má, protože jinak ho můžeme špatným zacházením "rozbít", k čemuž bohužel už v této generaci dochází a to hlavně porušováním základních 7 Noachidských přikázání.

 

Je psáno, že Bůh před stvořením tohoto světa tvořil a zbořil mnoho předchozích světů. A tento svět, který nyní známe, je plný mnoha tajností, at' už jsou materiální nebo duchovní. Dnes neexistuje ani jeden vědec, který by byl schopen vytvořit něco z ničeho. Ale Bůh stvořil tento svět z úplného nic jen za pomocí slov. Dal nám život a prostředí pro žití i s návodem (Tórou/ Starým zákonem), který zůstal neměnným po stovky generací. Návod, který nás správným používáním dovede až ke dni konce světa s tím, že ho přežijeme! Ale konec je i nový začátek, je to nový začátek věčného Šabatu a nekonečné nádhery! Bude to doba, kdy náš chrám v Jeruzalémě bude opět stát a bude krásnější než kdy dříve. Máme to jedinečné štěstí, že právě my můžeme být součástí nového světa, protože na příchod Mašiach a vykoupení čekalo mnoho generací před námi.

 

Ale je na každém, aby se upřímně zamyslel a aby zvážil své činy. Protože, jestli nesplňujete minimálně 7 základních Noachidských přikázání a nebo jako Židé 613, tak pro  nás konec bude koncem opravdovým... Už velice, ale velice brzo nastane konečný soudný den. Den, co už si nikdo nebude moct hrát na něco, co není. Den, kdy materiální statky, které mnohé lidi činí "lepšími", než doopravdy jsou, budou naprosto k ničemu. Boha totiž nezajímá jestli máte nové auto nebo luxusní kabelku, zajímá ho, jestli jste dodržovali jeho příkazy. Všechny činy, lži, pomluvy, podvody vyjdou najevo a všem velkým křivdám a nespravedlivostem bude jednou pro vždy konec! Za jeden jediný den se vše změní....

 

Díky kabale víme mnoho, ale největší vodítka nám dali už naši proroci, kteří předpověděli přesný den. I samotné nebe nám dává znamení - poloha hvězd, měsíce, slunce... Dokonce už i nežidovští vědci a jiná náboženství se odkazují na židovské svátky, proroctví a Starý zákon. Všichni už tuší, že se má něco stát. Ale já vás rozhodně nechci strašit, ale chci vám dát světlo a naději! Naději, že dny, kdy bude všechno spravedlivé už se blíží. Takže pokud chcete být součástí nového světa, je třeba udělat rychlý restart, udělat OPRAVDOVÁ Tšuva a být doopravdy lepším člověkem a ne jen na oko pro lidi. Protože Bůh vidí vše a je ve všem. On slyší, když k němu promlouváme a opravdu rád uslyší, když zapomeneme na své ego a přijdeme k němu s upřímnou omluvou. Zapomeňte na ironii, která je tak typická pro český národ, protože i ten, kdo se bude vysmívat tomuhle článku, tak je už na tak nízké úrovni, že on součástí příštího světa rozhodně nebude. Zkuste si najít vzor, někoho, kdo je opravdu dobrý, nepomlouvá, nelže, zkuste být jako on a pokuste se ještě naskočit do rozjetého vlaku s cílovou stanicí "Nový svět"!

Autor: Jair Jerochim | neděle 25.12.2016 8:02 | karma článku: 14,33 | přečteno: 537x
  • Další články autora

Jair Jerochim

A vše se obrátilo...

Není to nic nového, že někteří lidé mají sklon nenávidět Židy. Bylo tomu tak i za doby královny Ester, kdy se zlý Hamán (pocházející z Amalek) pokusil vyhubit Židy po celém světě.

7.3.2017 v 18:43 | Karma: 13,46 | Přečteno: 507x | Kultura

Jair Jerochim

Duševní Klid

Často se mluví o tom, že v dnešní době jsou lidé více ve stresu nebo nespokojení. Mnoho lidí je až tak ve stresu, že nemají ani čas na přátele nebo rodinu. Když se ale podíváme na realitu, je to velký paradox.

6.3.2017 v 11:11 | Karma: 10,55 | Přečteno: 425x | Kultura

Jair Jerochim

Bezpodmínečná láska

Často se ptáme, co je to vlastně láska? Víme vůbec, co je to láska a nebo jsme si na to slovo prostě zvykli a vypustíme ho z pusy úplně lehce a bez toho, že doopravdy víme, co to slovo znamená?

18.1.2017 v 21:44 | Karma: 16,88 | Přečteno: 1131x | Kultura

Jair Jerochim

Vděčnost

Jeden člověk potkal anděla a prosil ho, aby ho vzal na výlet do nebe. Anděl mu řekl, že zrovna tohle není možné, ale že mu i přesto něco zajímavého ukáže.

11.1.2017 v 13:15 | Karma: 22,66 | Přečteno: 686x | Kultura

Jair Jerochim

Andělé

Článek o Duchách byl na mém blogu velmi úspěšný, mnoha lidem otevřel oči a doporučuji si ho přečíst ještě jednou, aby vám i dnešní článek byl jasnější.

3.1.2017 v 15:00 | Karma: 10,96 | Přečteno: 309x | Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 572x
Narozen rodičům původem z Evropy (Česká Republika, Německo) v roce 1983 v Jeruzalémě. Dostalo se mu ortodoxní výchovy v ješivách v Kiriat Malachi a v Jeruzalémě. Vedle toho se ale také věnoval umění a studiu hudby. V Izraeli strávil 20let. V roce 2000 absolvoval roční kurz při Tel Avivské univerzitě pro Komunikační média - rádio, moderování a komentátorství. Jeho učitelem byl Beni Pejsik známý z rádia 2 (Reshet Bet) a Hlas Izraele. V následujícím roce pak absolvoval kurz pro zřizování a vedení televizních lokálních kanálů v Jeruzalémě. Od roku 2002 byl navržen ke studiu synagogálního zpěvu u známého kantora Samuele Barzilaje ve Vídni. V roce 2010 změnil bydliště a přestěhoval se do Basileje ve Švýcarsku, kde působil jako kantor a zpěvák židovských písní při různých příležitostech. Také duchovně vedl obec v Sélestat (Alsasko, Francie), která spadá pod Židovskou federaci Strassbourg. Od roku 2002 byl vrchním kantorem židovské obce v Praze. Po smrti kantora a duchovního Viktora Davida Feurlichta, který vedl synagogu v letech komunismu i po jeho pádu, se stal prvním oficiálním mladým porevolučním kantorem Staronové synagogy. V letech 2005 - 2010 byl Jair Jerochim též kantorem a duchovní osobností Jeruzalémské synagogy. Vydavatel listů Shabat be Prag (v angličtině a hebrejštině). Hrál ve filmu "Harpatka be Prag" (Dobrodružství v Praze) od bratrů Cohenových a v dokumentárním seriálu německé televize a studia Barrandov "Historie židovského národa". Současně spolupracuje s profesorkou na DAMU na novém rádiovém singlu. Je to člověk, který je bezkonfliktní a jako své poslání považuje spojovat lidi a ukázat jim lepší životní cestu. Své židovství nikterak neskrývá. Je to typický ortodoxní Žid, který chodí po ulici s jarmulkou a nosí cicit. Na každého se usmívá a pokud vidí, že je někdo v nesnázích, vždy se mu snaží být nápomocen. Aktuální videa najdete na YouTube kanálu pod názvem "Světlo všude", kde Rabi Jair mluví nejen o judaismu a Tóře. Jair.cz

Seznam rubrik