Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ain Hara - Zlé oko

Ain Hara, neboli zlé oko je jedna z věcí, které odstraní člověka ze světa, tzn. zabíjí. Už v Talmudu je psáno, že z 99% může za nemoc nebo dokonce smrt lidí právě Ain Hara.

Často si můžeme klást otázku: "Proč spousta známých a úspěšných lidí, kteří jsou krásní, zdraví a oblíbení, umírají tak brzo?" A naopak: "Proč zlí, oškliví, neúspěšní nebo obyčejní mají zdravý a dlouhý život?". Někteří lidé, kteří nechtějí znát pravdu, budou říkat nesmysly jako například, že jsou víc známí a proto si toho víc všimneme. Ale statisticky je to nesmysl, protože těch známých lidí je přece mnohem méně, než těch obyčejných. Dokonce i světová média už si tuto otázku také položila ve snaze pochopit tuto "záhadu", což je další důkaz, že to opravdu normální není. Jeden příklad za všechny je třeba Michael Schumacher, který byl velmi obdivován a nakonec si tragicky ublížil úplně v jiném sportu, než ve kterém působil tolik let. Stačí, abyste se podívali do archivu zpráv a uvidíte mnoho veřejně známých lidí jako jsou politici, zpěváci nebo herci, jak se museli potýkat s obdivem i nenávistí.

 

Takže co to vlastně Ain Hara je? Člověk, na rozdíl od jiných tvorů, má duši, která je součástí Boha a tím pádem nám dává silnější schopnosti, než si myslíme. Kabala nám vysvětluje, že duše člověka má tři nástroje: 1) myšlení, 2) mluvení, 3) konání. Pusa má velkou schopnost. Už jen to, že nám geniálním způsobem pomůže komunikovat s lidmi, vyjadřovat se a odpovídat. Kdybychom ale před tím nemysleli, nemohli bychom ani svou myšlenku vyjádřit slovně. Tím pádem vidíme, že ona myšlenka je důležitější než mluvení. Myšlenka sama od sebe může existovat, ale mluvení bez myšlenky už ne. A dobře víme, jak slovy dokážeme měnit realitu například tím, že o něco poprosíme, někoho upozorníme, potěšíme, ale bohužel i urazíme. Všechno začalo v myšlení. Vyřčená slova mají velkou sílu, ale tomu už se budeme věnovat v jiném článku, který podložím i vědeckými důkazy. Mluvení je vlastně i konání, protože kdybychom nedýchali nebo nehýbali rty, jazykem a neměli zuby, těžko by se nám mluvilo. Vlastně vše, co děláme, pochází z myšlenek. I automatickým pohybům, které děláme, předcházejí myšlenky. Např. člověk, který vstává z postele, má před tím myšlenku "teď budu vstávat" a až potom vstane, ne naopak. Bez duše bychom nemohli ani myslet, ani mluvit, ani dělat. Proto se tyto tři věci nazývají pouze "nástroje duše" a ne přímo duše. K tomu připojíme další schopnost, kterou má naše duše. Je to schopnost ublížit pomocí pohledu a to souvisí s myšlenkami, které jsou tím nejsilnějším a nejhlubším nástrojem duše. Stejně jako můžeme pomocí úst někomu ublížit nebo ho ohrozit, můžeme to udělat i silou očí.

 

Jednoduše řekněme, že je to druh negativní energie, která má neuvěřitelnou sílu a tu člověk vytvoří spojením myšlenek a očí. Stačí na člověka jen negativně myslet a bude mu ublíženo pomocí energií, které jakoby vystřelíme očima. Kdybychom to mohli vidět, vypadalo by to jako oheň z očí, který spálí svého protivníka až natolik, že ho může fyzicky poškodit! Zlé oko vytvoříme hlavně závistí nebo přehnaným obdivem (který může obsahovat nevědomou závist). Další zlé oko může být vztek na někoho nebo pomluvy, které mají samostatnou sílu ublížit a nazývá se to Lašon Hara, česky "zlý jazyk", (o kterém se můžete dočíst v příštím článku). Oběť zlého oka může cítit slabost, nesnesitelnou bolest hlavy, onemocnění, které se často týká obdivované části těla. Např. někdo má krásnou čistou pleť a najednou se mu udělají všude pupínky. Často se stává, že lidé závidí rodině, která má zdravé, hezké, vychované a chytré děti. Pak se najednou začnou dětem stávat špatné věci a nebo se rodině narodí dítě postižené. Ain Hara vám může poškodit i majetek - auto, telefon, kabelku, byt... A to všechno jen proto, že vám to někdo záviděl. Není to jen náhoda, že lidé, kteří vypadají obyčejní, mají obyčejná auta, byty a majetek, jsou většinou nepoškození a zdraví.

 

Protože všechno, co se týká duše Bůh soudí spravedlivě, jsou tím pádem poškozeni i ti, kteří Ain Hara poslali a většinou ještě mnohem horším způsobem, než ten člověk, kterého poškodili! A teď se asi ptáte: "No dobře, ale co mám dělat?". Odpověď je jednoduchá - nepřehánějte to a nesnažte se přitáhnout pohledy lidí. Nemusíte nosit vždy to nejlepší oblečení, vždy vypadat nejlépe, pořád chodit mezi lidi a publikovat na sociální sítě vaše značkové věci nebo dokonalé tělo a obličej. Také není třeba se zbytečně veřejně chlubit vašemi úspěchy ve škole, práci nebo i milostném životě! A to, co je vám nejdražší, nechte jen pro vaše nejbližší, u kterých víte, že vás mají doopravdy rádi a přejí vám jen to nejlepší.

 

Zrovna v dnešní době, kdy je možnost vše publikovat, tak musíme dávat větší pozor, protože často nevíme, kdo všechno to vidí. I já omezuji pohledy lidí na ulici a třeba na nákup potravin jezdíme výhradně v noci a tím omezím počet lidí, kteří mě mohou vidět naživo. V takovém případě má zlé oko větší schopnost ublížit, aniž by onen člověk věděl vaše jméno. Člověku naživo také snáz něco povíte než jen fotce na internetu. Ale každopádně tím, že většina lidí jsou dnes na Facebooku viditelní celým jménem, je třeba dávat si pozor na osobní fotky. A nebo vaše pravé jméno nezveřejňujte a pokud už je pozdě, prostě ho změňte a zbytečně ho neprozrazujte.

 

Já se snažím aby moje fotky sloužily hlavně k tomu, abych mohl lidem psát hezké věci a tím pádem pomoct lidem získat vnitřní klid, mír, opravdovou spokojenost a pochopení smyslu života. 

 

Je několik nástrojů, které vás od zlého oka mohou alespoň trochu ochránit. Nejsilnější je upřímná modlitba k Bohu, nikomu nezávidět a nikoho zbytečně nedráždit, aby se na vás víc díval. To je důvod, proč mnoho náboženství je proti tomu, aby lidé chodili až příliš odhalení po ulici. Je to myšleno jen pro jejich dobro a není v tom žádné puritánství.(Samozřejmě nic nemá dojít do extrému, čímž myslím, že nesouhlasím s tím, aby ženy nosili burku apod.)

 

Faktem je, že posledních 20-30let je vyšší procento lidí s rakovinou kůže. Nejsou to zrovna lidé, kteří žijí na pláži, ale normální Evropané jako my, kteří si moc slunce neužijí. Není to náhoda, že větší výskyt rakoviny se projevil až v letech, kdy se lidé začali méně oblékat a své tělo více vystavovat na oko. Hledejte fotografie vašich babiček a prababiček a uvidíte, že i v parných letních dnech, chránily úctu svého těla. V té době rakovina kůže téměř neexistovala. 

Autor: Jair Jerochim | čtvrtek 29.12.2016 15:00 | karma článku: 17,53 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Jair Jerochim

A vše se obrátilo...

Není to nic nového, že někteří lidé mají sklon nenávidět Židy. Bylo tomu tak i za doby královny Ester, kdy se zlý Hamán (pocházející z Amalek) pokusil vyhubit Židy po celém světě.

7.3.2017 v 18:43 | Karma: 13,46 | Přečteno: 507x | Kultura

Jair Jerochim

Duševní Klid

Často se mluví o tom, že v dnešní době jsou lidé více ve stresu nebo nespokojení. Mnoho lidí je až tak ve stresu, že nemají ani čas na přátele nebo rodinu. Když se ale podíváme na realitu, je to velký paradox.

6.3.2017 v 11:11 | Karma: 10,55 | Přečteno: 425x | Kultura

Jair Jerochim

Bezpodmínečná láska

Často se ptáme, co je to vlastně láska? Víme vůbec, co je to láska a nebo jsme si na to slovo prostě zvykli a vypustíme ho z pusy úplně lehce a bez toho, že doopravdy víme, co to slovo znamená?

18.1.2017 v 21:44 | Karma: 16,88 | Přečteno: 1131x | Kultura

Jair Jerochim

Vděčnost

Jeden člověk potkal anděla a prosil ho, aby ho vzal na výlet do nebe. Anděl mu řekl, že zrovna tohle není možné, ale že mu i přesto něco zajímavého ukáže.

11.1.2017 v 13:15 | Karma: 22,66 | Přečteno: 686x | Kultura

Jair Jerochim

Andělé

Článek o Duchách byl na mém blogu velmi úspěšný, mnoha lidem otevřel oči a doporučuji si ho přečíst ještě jednou, aby vám i dnešní článek byl jasnější.

3.1.2017 v 15:00 | Karma: 10,96 | Přečteno: 309x | Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 572x
Narozen rodičům původem z Evropy (Česká Republika, Německo) v roce 1983 v Jeruzalémě. Dostalo se mu ortodoxní výchovy v ješivách v Kiriat Malachi a v Jeruzalémě. Vedle toho se ale také věnoval umění a studiu hudby. V Izraeli strávil 20let. V roce 2000 absolvoval roční kurz při Tel Avivské univerzitě pro Komunikační média - rádio, moderování a komentátorství. Jeho učitelem byl Beni Pejsik známý z rádia 2 (Reshet Bet) a Hlas Izraele. V následujícím roce pak absolvoval kurz pro zřizování a vedení televizních lokálních kanálů v Jeruzalémě. Od roku 2002 byl navržen ke studiu synagogálního zpěvu u známého kantora Samuele Barzilaje ve Vídni. V roce 2010 změnil bydliště a přestěhoval se do Basileje ve Švýcarsku, kde působil jako kantor a zpěvák židovských písní při různých příležitostech. Také duchovně vedl obec v Sélestat (Alsasko, Francie), která spadá pod Židovskou federaci Strassbourg. Od roku 2002 byl vrchním kantorem židovské obce v Praze. Po smrti kantora a duchovního Viktora Davida Feurlichta, který vedl synagogu v letech komunismu i po jeho pádu, se stal prvním oficiálním mladým porevolučním kantorem Staronové synagogy. V letech 2005 - 2010 byl Jair Jerochim též kantorem a duchovní osobností Jeruzalémské synagogy. Vydavatel listů Shabat be Prag (v angličtině a hebrejštině). Hrál ve filmu "Harpatka be Prag" (Dobrodružství v Praze) od bratrů Cohenových a v dokumentárním seriálu německé televize a studia Barrandov "Historie židovského národa". Současně spolupracuje s profesorkou na DAMU na novém rádiovém singlu. Je to člověk, který je bezkonfliktní a jako své poslání považuje spojovat lidi a ukázat jim lepší životní cestu. Své židovství nikterak neskrývá. Je to typický ortodoxní Žid, který chodí po ulici s jarmulkou a nosí cicit. Na každého se usmívá a pokud vidí, že je někdo v nesnázích, vždy se mu snaží být nápomocen. Aktuální videa najdete na YouTube kanálu pod názvem "Světlo všude", kde Rabi Jair mluví nejen o judaismu a Tóře. Jair.cz

Seznam rubrik